Ochii tăi, mamă…

M-ai privit în ochi și într-o secundă m-ai iubit.

Doar o secundă a durat până ai fost invadată de toată dragostea din lume. Acea dragoste care luptă, care speră, care crede, care se dăruiește, care se jertfește, acea dragoste atotcuprinzătoare, divină.

M-ai privit și fără să mă cunoști, într-o secundă m-ai iubit.

M-ai privit și m-ai făcut a ta.

M-ai privit și mi-ai zâmbit.

M-ai privit și în fiecare zi mi te-ai dăruit. Cu toată ființa, m-ai pus mai presus de tine.

M-ai privit și în privirea ta era bunătate. Blândețe. Liniște, pace. Siguranță. Așa cum sunt doar ochii unei mame.

M-ai privit și într-o secundă m-ai iubit cât pentru o viață întreagă.

***

Anii trec, noi ne schimbăm. Dintr-un copil ce îl purtai în brațele obosite, am ajuns un copil prea mare ce îl îmbrățișezi probabil prea rar. Din tânara sprintenă cu părul lung și inelat, ești o doamnă mai calmă, mai trecută prin viață, mai înțeleaptă. Anii trec, noi ne schimbăm. Trupurile noastre se schimbă, energia ne scade.

Trec anii și o dată cu trecerea lor, ochii noștrii văd multe, inima se frânge de câteva ori, experimentăm bucurii, dar și dezamăgiri, ne purtăm tristețile și succesele deopotrivă, iar imaginea din oglindă arată o altă versiune de-a noastră. Oftăm, tânjind după cea de ieri. De alaltăieri.

Dar timpul trece… Timpul trece, toate se schimbă, însă privirea unei mame, dragostea și dăruirea ei nu se schimbă în veci! Oricât de istovite i-ar fi picioarele, mama vine alergând către copilul care o cheamă. Nu obosește în a îmbrățișa, în a mângâia, în a ajuta. Mama rămâne mamă până la sfârșit!

***

Nu sunt mamă, dar asta am văzut în ochii tăi. Am crescut, dar privirea ta e aceeași de atunci. Tot plină de iubire, de jertfire, de dăruire. Încă ai ochii de mamă!

Trupul îmbătrânește și trecerea zilelor își lasă adânc semnele pe chip. Dar ochii tăi, privirea ta… rămân la fel. Cu această privire m-ai întâmpinat, cu ea mă întâmpini în fiecare zi.

Te iubesc, mamă și iubesc că nimic și nimeni nu poate schimba legătura dintre noi. Când sunt tristă, privesc la tine. Când sunt bucuroasă caut privirea ta. Ochii tăi și dragostea ta sunt puterea mea. Și îți mulțumesc!

Mulțumesc că nu ți-ai schimbat privirea nici măcar atunci când nu am meritat-o.  Nici în zilele în care te-am rănit. Îmi pare rău pentru zilele în care nu îți pun zâmbetul pe care îl meriți. Când nu îți aduc strălucire în ochi. Când nu știu să îți ștreg lacrimile. Când nu te îmbrățișez la timpul potrivit.

La mulți ani, mami! Să fii sănătoasă, iar dragostea din ochii tăi să fie nesecată. Pentru că Dumnezeu știe câtă nevoie avem de ea. Și de tine!

Te iubesc!

ochii tai, mama

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.