Vacanță în Spania. Destinația – Madrid

Gata, prima vacanță pe anul acesta este bifată. Am mai visat puțin la ea, ca mai apoi să mă apuc să o plănuiesc pe următoarea.

Ador să organizez concedii. Este o activitate în care mă implic atât de tare și care mă entuziasmează maxim. Mai ales când e pentru mine. Îmi place și freamătul de dinainte de a pleca și emoția care mă cuprinde când mă văd acolo și amintirile la care mai visez câteva zile după.

Am ales să mergem în prima vacanță din 2018 la Madrid. Acum 2 ani am fost în luna de miere în Barcelona, și pentru că în perioada aceea era aniversarea noastră, am hotărât să sărbătorim tot în Spania. Și nu am regretat.

Dacă ne place Bucureștiul, Madridul era imposibil să nu ne placă. Ce trebuie să știți este că e imens. IMENS. Noi am stat la un hotel localizat într-o zonă centrală, dar cu metroul aveam de mers 11 stații până în piața Puerta del Sol – centru.  Nu am prins o vreme foarte bună, dar ne-am bucurat și așa. Probabil dacă erau 28-30 de grade am fi murit de cald plimbându-ne. Am avut și ceva ploaie – dimineața – și în rest 20-23 grade și înnorat. Vreo 2 zile cu soare, cât să facem diferența între Londra și Madrid.

Nu am vizitat muzee sau nu asta ne-am propus în acest concediu. Am fost mai mult pentru plimbare și pentru arhitectură. Însă am intrat în Palatul Regal unde am facut un tur al acestuia de vreo 2 ore și ne-am relaxat prin curte. Trebuie să știți că lunea, după ora 18.00 cetățenii UE au intrarea gratis. Asta așa, pont pentru vacanțe mai…echilibrate.

Am vizitat și Basilica San Francisco el Grande și alte câteva biserici din zona centrală care chiar aveau slujbă. Nu sunt la fel de spectaculoase – cel puțin mie așa mi-au părut – ca cele din Roma, însă simple, drăguțe și decente față de cele din Viena – care îmi plac arhitectural, însă mă înfioară prin stilul lor impunător.

Am fost și la Muzeul de Ceară. Ne-am luat biletele online, am economisit câțiva euro și nu am stat la coadă. Ne-a plăcut că e localizat chiar lângă stația de metrou. Nu am mai fost la un astfel de muzeu, așadar nu am cu ce să îl compar. Dar ne-a placut. Totul foarte real, unii înfiorători de reali. Mă așteptam ca în vreo cameră să fie cineva care să facă vreo glumă și să ne sperie clipind sau făcând vreo mișcare. Oricum, mereu am avut senzația că cineva ne vede. În prețul biletului a intrat și Tren del Terror și un simulator interesant cu un filmulet super drăguț. Chiar vă recomand!

Locul în care m-am regăsit cel mai tare în Madrid a fost pe terasa roof top, Circulo de Bellas. Am stat puțin la coadă, vreo 10 minute, iar biletul de urcat a fost 4 Euro de persoană. Sunt unii care urcă și stat acolo 10-15 minute (sau mai mult) pentru a admira Madridul de sus, iar apoi coboară. Însă cei mai mulți rămân la un suc/cafea/cocktail la terasă. E un vibe atât de fain acolo sus, o eternă vacanță. Ești care free. În ziua respectivă chiar a fost soare și cald și unii erau întinți pe un fel de șezlonguri, alții pe jos – picnic style – iar alții la mesele de cocktail. Foarte, foare fain. Mersi Andreea de pont!

Ne-ar fi plăcut să prindem un apus veritabil de vară la Templul Debod, însă în seara când am ajuns acolo era înnorat. Însă a fost plăcut și interesant chiar și așa. Recunosc, mi-ar fi plăcut să văd reflecția soarelui în apă.

Parcul Retiro a fost locul perfect când ne-am simțit prea obosiți. Am privit peștii și rățuștele de pe lac, ne-am plimbat, ne-am pierdut prin el și am descoperit târguri de cărți și chiar o expoziție care promova câteva locuri din România care fac parte din patrimoniul UNESCO. M-am mândrit să le văd acolo și să văd mulți trecători admirând locuri pe care noi nu le-am văzut din comoditate, deși ne sunt la îndemână, sau de care ne-am plictisit. Tot în Parque del Buen Retiro am văzut și Palatul de Cristal.

Mi-am dorit enorm de mult să ajung într-o seară la un spectacol de flamenco. Și am ajuns. Nu mai fusesem niciodată și mi-am dorit să mă simt tot mai aproape de ei, așa că am ales o locașie mică, cu o capacitate de vreo 40 de persoane, poate 50. Mi-e chiar mi-a plăcut și am admirat foarte mult pasiunea dansatorilor, care deși dansau pentru a mia oară, avea o expresie care arăta pasiunea și implicarea lor totală. A fost o  experiență super.

Toledo. Oh, Toledo!

Orașul Toledo l-am vizitat în penultima noastră zi și am nimerit într-o zi în care era fiesta. Vă imaginați ce atmosferă a fost, nu? Ca în povești!

Din Madrid în Toledo am luat autocarul și biletul a fost până 8 euro dus-întors. De la hotel am luat metroul până în Plaza Eliptica și de acolo am luat autocarul, de la un automat de bilete. În maximum 1 oră am fost în Toledo. Și de acolo pe jos. Am auzit de existența unui trenuleț care îți face un tur turistic prin Toledo, undeva la 4 euro, însă din cauza sărbătorii în ziua respectivă nu circula. Dar tot răul spre bine, pentru că așa ne-am bucurat în voi și în 2 de acest oraș minunat. Împreună cu soțul meu m-am simțit ca într-un basm, tot peisajul, toate clădirile acelea medievale erau de poveste.

Despre Toledo nu vă zic prea multe, vă las doar poze, ca să înțelegeți mai bine de ce am fost fermecată de acest oraș. Tot ce pot să vă zic e că l-am luat la pas, am mers pe toate străzile și străduțele, am urcat scări de piatră, am coborât mult ca iar să urcăm, tot așa vreo 4 h.

 

 

 

Un gând despre „Vacanță în Spania. Destinația – Madrid

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.