Liniște și relaxare la Hanul Pescăresc

Vacanța noastră de 1 mai a fost controversată. Mi-am dorit incredibil de mult să mă încarc de energie și de un vibe bun în București, însă aveam și o invitație care suna interesant, așa că am decis să le facem pe amândouă. 2 zile în București și 2 zile într-o localitate de care sincer, spre rușinea mea, nu auzisem, deci, prea curând nu aș fi călcat pe acolo: Câmpu Cetății, județul Mureș. Pentru cei care nu știu prea multe despre acest sat, vedeți aici.

De la București ne-am întors duminică seara, iar a doua zi, de dimineață, ne-am pornit în noua noastră călătorie. Din Brașov până la destinația noastră teoretic faci aprox. 2 ore și jumătate (prin Sighișoara), însă am ales să mergem prin județul Covasna, să mai vedem din frumusețile țării, iar cu opriri am făcut aprox. 4 ore. Pe această rută peisajul este foarte frumos, multă natură și un drum lin, fără prea multă aglomerație, perfect pentru o mini-vacanță cu familia.

Ajunși la Câmpu Cetății, ne-am cazat la căsuțe la Hanul Pescăresc. Asta pentru că băieții și-au dorit mult să și pescuiască câteva ore. Pentru noi, excursia la Câmpu Cetății a fost o excursie de familie, cu socrii și cumnații noștri.

Complexul este perfect pentru câteva zile în care să îți încarci bateriile. Iar dacă sunteți ca mine, 2 zile sunt suficiente. E multă liniște, mai ales în zona căsuțelor, unde doar cei cazați au acces. Este o zonă înconjurată de multă verdeață, de natură. Îți auzi gândurile și te simți inspirat. Un loc perfect să îți odihnești sufletul și mintea.

În zona restaurantului este o oarecare forfotă, ceea ce mie una mi-a plăcut, pentru că mi-a dat și un vibe de vacanță. Lumea de prin împrejurimi, dar și turiștii se îngrămădeau să savureze un pește proaspăt. Eu fiind vegetariană, nu am de unde să știu cât de buni erau aceștia, însă meniul mi s-a părut cam slăbuț la categoria pește. Și prețurile puțin cam piperate pentru zona aceea. Dar asta e doar părerea mea, comparând cu meniurile celor de la Doripesco sau Albota.

Per total, au fost 2 zile reușite, ne-am bucurat de prezența familiei, de natură și de vremea mai mult decât perfectă: 26 de grade. Seara am stat până târziu afară, pe veranda căsuțelor. Am respurat aer curat, am lăsat grijile deoparte. Am râs și ne-am făcut planuri pentru o vară plină de activități.

Ca și concluzie, este un loc în care vă recomand să mergeți dacă aveți nevoie de câteva zile de respiro. Mi se pare un loc potrivit pentru familiile cu copii mici, au și locuri de joacă pentru aceștia și nici nu trebuie să stai mereu cu ochii pe ei. Ne-am bucurat și noi adulții 2 zile. E fain și de un weekend cu prietenii. Este un loc tare frumos.

Un minus pentru complexul de căsuțe ar fi faptul că te lasă să intri cu mașina. Ok, da, toți ne vrem mașina aproape și să o știm în siguranță, nu? Doar că totul este atât de frumos, iar să stai pe verandă dimineața la o cafea este aproape înălțător. Doar că atunci când ridici capul din cana de cafea vezi o groază de mașini. Care-ți aduc aminte de oraș, de aglomerația lui, de necesitatea acesteia în a te deplasa la muncă, cumpărături etc. Iar în locul acela nu vrei asta. Mașinile nu sunt din același film cu conceptul complexului. Părerea mea. Se putea face o parcare amenajată doar pentru cei cazați. Sau chiar să ne lăsam mașinile în parcarea mare.

Așa cum v-am obișnuit, vă las niște poze:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.