Pâine Ciabatta – rețetă

V-am mai spus eu povestea că de fapt nu sunt chiar așa gospodină, doar că am o curiozitate ce mă împinge din când în când să mă joc în bucătărie și să încerc lucruri noi. Ideea e să fie simple sau să mi se pară simplu de făcut măcat până când încep, că apoi vrând-nevrând, conștiincioasă, le duc la bun sfârșit.

Eram prin Lidl și încercam din răsputeri să ocolesc zona de patiserie. Cam dificil, având în vedere că mirosul este marketingul cel mai bun pe care îl poate avea un produs. Iar mirosul de pâine caldă sau de foietaj… hmmm, da. E greu de ignorat. Însă eu chiar o făceam, încercând să mă focusez pe ce mâncare sănătoasă aveam să pregătesc pentru a doua zi.  Asta până când mi-au căzut ochii pe pungă de făină. Pentru pâine. Ciabatta.

Cu mirosul de pâine caldă în nări, am luat punga fără să mă gândesc, fără să realizez ce înseamnă să faci pâine de casă, fără să fi făcut vreodată pâine. Mândră nevoie mare, mi-am pus șorțul pe care îl port când servesc musafirii, mi-am rugat soțul să-mi facă vreo 2 poze ca să mă asigur atunci când gust pâinea că da, eu am făcut-o, și nu, nu am cumpărat-o de la raionul de patiserie.

Așa a început distracția.

Am pus peste 350 g de făină, o linguriță de ulei de măsline și 300 ml apă călduță. Și m-am pus pe amestecat și frământat. Coca am lăsat-o la dospit la căldurică, iar apoi am împărțit-o în 4 bucăți, pentru că mi s-a părut mai interesant să fac chifle. Le-am mai lăsat vreo 45 min. să crească în noua formă, timp în care am preîncălzit cuptorul. Am luat vasul termoresistent și l-am uns cu un pic de unt, am presărat făină normală și am băgat chiflele în cuptor. Timpul de coacere, aprox. 25 de min., însă eu am setat cuptorul electric la 220 de grade.

Partea cea mai grea: gestionarea entuziasmului crescut la maximum împreună cu atingerea nivelului superior al nerăbdării în raport cu timpul de dospit și copt. Simțeam că nu voi mai apuca să-mi văd chiflele finalizate, coapte! Era ceasul deja 11pm și eu eram ca un copil de 7 ani care mă uitam la o vitrină cu prăjituri…

Apoi, într-un final le-am scos din cuptor… Frumoase și apetisante! Doamne ce bucurie! Pac, repede să le fac poze… cât mai sunt.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.