Mamă,

Îmi aduc aminte de îmbrațișarea ta de când eram doar o copilă… Îmi aduc aminte de dorinţa ce ţi se citea în ochi atunci când mă îmbrăţişai… Ai fi oprit timpul în loc ca să rămânem aşa. Îmi aduc aminte cu dor de serile în care mă chemai să dorm cu tine în cameră sau de serile în care veneai la marginea patului meu ca să mai povestim. Îmi aduc aminte cum te apropiai de mine şi-mi atingeai cu blândeţea de mamă, sufletul.

Am fost o mogâldeaţă, însă am crescut. Am crescut sub privirea ta ce mi-a dictat paşii spre bunătate, spre blândeţe şi dăruire de sine. Am crescut văzând zi de zi o mamă care s-a dăruit nu doar pentru mine, ci pentru oricine ar fi cerut-o. Dăruind singură avuţie cu care te-ai născut: dragostea.

Am crescut privind o femeie care a luptat o viaţă pentru familia ei. Am crescut şi am văzut în tine o femeie dură şi cu o mână de fier, dar o femeie cu o inimă atât de mare, încât au încăput prea mulţi în ea.

Eşti steaua de pe cerul meu. Când mă simt pierdută, caut privirea ta îndrumătoare… sfatul tău. Străluceşti nu doar prin frumuseţe, ci şi prin înţelepciune. La tine găsesc înţelegere, îndrumare, la tine găsesc căldură şi putere.

Eşti frumoasă, mamă dragă! Îmi aduc aminte de colecţia ta de pantofi cu toc şi de momentele în care îi purtăm cu mândrie prin casă, încercând să fiu ca tine. Mândră, elegantă şi delicată. Eşti frumoasă, mamă dragă. Cu părul negru, inelat, şi ochii negri, blânzi, ascunzi sub zâmbet multe dezamăgiri şi durere.

Ştiu că nu m-ai scutit şi de multe ori mi-ai arătat duritate. Mi-ai arătat duritate ca să mă înveţi că viaţa nu este doar despre zâmbete şi mers în pas săltat. Ai vrut să mă îndrepţi şi să faci din copila cu capul în nori, femeia de astăzi. M-ai pregătit pentru momentele în care viaţa o să dea cu mine de pământ şi m-ai învăţat să nu rămân jos, ci mereu să ridic capul spre cer şi să mă ridic. Cu toate acestea, fără tine probabil că nu m-aş fi ridicat niciodată. Susţinerea şi răbdarea ta m-au făcut să văd că sunt puternică.

Mamă, doar tu ştii cel mai bine ce armură port pe sub haine şi cum e omul din interiorul meu. Doar tu ştii, mamă, cine sunt cu adevărat, pentru că sunt plămădeală făcută de tine. Tocmai de aceea, inima mea bate în ton cu a ta.

Te iubesc şi tot ce-ţi doresc astăzi şi mereu, este fericirea pe care o meriţi şi împlinirea aceasta omenească să îţi fie deplină. Aş vrea când te uiţi la mine, să nu-ţi fie ruşine, ci să aduc cinste „muncii” tale. Mlădiţa ta să fie cu rod bun. Aş vrea să-ţi pot oferi buchete de zâmbete zilnic, iar atunci când ochii tăi vor plânge, să fiu acolo să îţi şterg orice lacrimă.

La mulţi ani, mamă! Îţi mulţumesc pentru tot ceea ce ai făcut pentru mine, chiar şi atunci când ţi-a fost greu. Îţi mulţumesc pentru prietenia ta. Eşti binecuvântarea mea cerească!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.