Care e insemnatatea dragostei tale?

Oare un „te iubesc” ce înseamnă? Înseamnă ești lumea mea, respir prin tine? Oare la ce se referă lumea când își pronunță dragostea? Oare tu ce interpretezi când ți-o spun, la ce te aștepți din partea mea? Eu la ce ar trebui să mă aștept? „Te iubesc”, „ești dragostea vieții mele” te leagă de bunăvoie mai mult de mine, mă leagă că mi le declari?

Oprește-te puțin și uită-te în ochii mei. Oare cui îi spui tu toate astea?!


Grăiești cuvinte sacre, dar către cine?

Sunt ceea ce crezi, ceea ce îți imaginezi? Sunt persoana pe care ți-ai dorit-o?

Oare ochii mei îți revelează tot? Oare pot, au cui? Pentru că știi doar, că nu o fac cu oricine și nu mereu… Te întreb, au cui să își dezvăluie dorințele, gândurile, fericirile, crucea pe care o port?

Zi-mi, ce vrei să știi despre mine? Tot sau doar pâlcuri? Ai vrea să știi doar când mi-e bine? Pentru că mi-ar fi simplu să mă arăt fericită! Ce ai mai vrea să știi? Care sunt localurile pe care le prefer, unde mă relaxez eu, care sunt locurile în care îmi găsesc plăcerea și cum îmi place să văd viața? Zi-mi ce vrei de la mine și, poate am să-ți arăt. Dar asta ține de tine… Cât de pregătit ești să vezi să furtunile din lăuntru meu?

Ce știi tu acum despre mine? Îmi declari dragoste, însă cât de bine cunoști ceea ce iubești? Ce sunt eu, cine sunt? Cu ce mă confrunt? Cât cunoști din iceberg? Cât asculți și cât ești pregătit să reții?

Mă cunoști cu adevărat? De aia zici că ești nebun după mine? Să mă cunoști nu înseamnă că știi ce prefer la cină sau că nu beau sucuri. Nu înseamnă că știi că ador să mănânc iarna înghețata în pat. Că ți-am povestit din trecutul meu nu înseamnă cunoaștere. Nici măcar faptul că știi că am un somn tulburat.

Ci atunci când știi motivul somnului meu tulburător. Când știi ce poate ascunde un zâmbet sau ce ascund ochii mei greu de citit. Când știi că merg înainte cu forță, deși în interior abia mă târăsc. Când am obosit sufletește. Când mă privești și mă săruți pe frunte. Pentru că știi și că înțelegi. Pentru că îți pasă și te zbați să mă citești. Atunci e cel mai alinător și cald „te iubesc”.

Cel mai sincer și cel mai puternic.

Atunci cunosc însemnătatea cuvintelor și le înțeleg pe deplin. Când arăți că ești legat de sufletul meu, pentru că sufletul tău a luptat să mă cunoască și să se alipească. Când văd că militezi în fața altora pentru mine. Când mă oprești din alergare și mă îmbrățișezi. Atunci simt, cunosc eu iubirea ta.

Acum…ce știi tu despre mine, cât îmi cunoști sufletul? Ce spune privirea mea, zâmbetul meu? Cât de adâncă e dragostea ta, cât de profundă? Cât de pregătit ești să intri în lăuntru meu și cât de pregătit ești să mă lași să intru în inima ta?

Ești pregătit să mă asculți, ești pregătit să mă cunoști?